lekker warm
21 Juni 2006 | Griekenland, Athene
het vorig bericht kwam vanomis croatie,ben ik de volgende dag naar sarajevo vertrokken en nooit aangekomen,hartstikke verdwaald alleen maar veldwegen de hele dag GEWELDIG.even de motor ofroad getest.het eerste stuk was nog goed gegaan tot tomislavgrad maar daarna veranderde het alfabet en kon je er geen touw meer aan vast knopen,ook de gps is de weg kwijt. in konjik aangekomen en daarna foca en srbinje of weet ik veel. overal huizen met kogelgaten er in en kleine dorpen geheel verlaten,af en toe een boer die een koe uit laat. s avonds boven op een berg gestrand 2 uur gereden maar nu weet ik deze weg loopt dood. in de middel of nowhere mn tendt op gezet komt er een kudde paarden langs gerend,ik heb de hoeven nog wille kappen maar het was niet nodig ik de hele avond stil op de top van die berg gezete ,kijken naar beren maar geen gezien.
volgende dag 6uur gaan rijden weer 2uur terug want die weg liep dood. in cajnice grens over naar servie,pljevija,zabljak,mojkovac,podgorica grens albanie shkoder en einde in tiranie behoorlijk tochtje.noord albanie is een lelijk land ik weet niet wat hier gebeurd is maar meteen over de grens zijn de huizen nog meer kapot geschoten als in bosnie en overal liggen bunkers. de mensen zijn wel aardig en allemaal hebben ze wel al eens in belgie duitsland of engeland gewerkt.de gaten in het asvalt zijn zo groot dat ze beter het asvalt weg kunnen laten en mn vering heeft het zwaar te voorduren,in een stad waren zelfs de putdeksels uit de weg gehaald . het zuiden is mooier ,ik ben de bergen weer in gegaan wel arme mensen op paarden en ezels .via elbasan binnendoor naar korce echt tegek smalle veldwegen door de bergen met aan een kant een diepe afgrond slingeren over de kiezel .toen de grens over naar kastonia in griekenland hotels voor 50 euro daaaag ik slaap wel open air ,ik moet nog een tijdje met dat geld doen . nog vrienden gemaakt met een straathond maar hij past niet in mn koffer dus tot ziens. griekeland heeft flink in asvalt geinvesteerd allemaal nieuwe wegen die slingeren door de bergen ik wist niet dat ze in griekenland zo een hoge bergen hadden zelfs sky gebieden. alles wat een beetje oud is word hier aangeduid als een historische vindplaats,staat er een groot bord aan de kant van de weg argeological site 15 km ,rijd je er heen is het gewoon een oud slecht opgeknapt huis ,daar woon ik thuis ook in ,kun je dan weer 15 km terug scheuren. wel nog mooie grotten met mieten en tieten gezien en nog bijna een schildpad van 40 kg overreden .dat beest liep ook geen pas sneller net als de ezels en paarden die ze hier langs de weg vast binden om te grazen en er dan achter komen dat het gras aan de andere kant van de weg lekkerder is,spand zo een beest wel even een touw over de weg. van kastoria grote weg gevolgd naar igoumenitsa daar de boot naar corfu even rust voor mn reet in de zon zuipen het is tenslotte bronk ,ook hier want als ik door het dorp loop loop ik plots in de prosesie is dat ook weer gebeurt dit jaar. nog een duitser tegen gekomen die een maand door griekenland toerd op een oudemoto guzzi zonder bagagerek ,gewoon een grote zak achter op het spatbord .aardige gast heeft me veel tips gegeven over griekenland uit zn lonely planet boek .nog in de file gestaan omdat twee straathonden stonden te vozen midden op de grote weg en die toeristen rustig wachten tot ze klaar waren ,lachen. na 3 dagen corfu wel gezien ,ik wachten op de boot die 2 uur later zou komen ,na 2,5 uur word ik wakker kon ik een nieuw kaartje kopen en op de volgende boot. kijk ik over de reling staat er een vrachtboot tegen onze boot,die mannen van die vrachtboot schreeuwen alles in rep en roer ,boot heen en weer gelukkig staat de motor nog recht. er lach al een gezonken vrachtboot in de haven en die schipper dacht dat hij de volgende was. de volgende dag langs de kust naar prevena gereden,nog wat ouden hopen steen bezichtigd .zat ik net lekker te schijten is er een aardbeving,das schrikken in zo n houte keet dat heb ik weer! het beste doei
21 Juni 2006 - 17:50
Igor:
Een korte impressie oet Eesjde
De broonkdoag waren warm, nat en vochtig.
Volgende jaar drinken we er weer eentje met de bronk.
Groet Igor -
21 Juni 2006 - 18:06
Pattie En Pat:
Zo maak je nog eens wat mee. Het klinkt allemaal een beetje wild-west achtig. Maar wel lache. Groetjes en tot het volgende waanzinnige bericht. -
21 Juni 2006 - 18:22
Luuk:
zeer lache alemaal. jammer dat er geen banen vrij waren als hoefsmid. veel plezier nog en leuk dat je ons zo op de hoogte houd. -
21 Juni 2006 - 18:35
John:
gewoon schitterend! -
21 Juni 2006 - 18:56
Jordi O:
ook in lanaken wordt je gevolgd. neem je ook overal souvenirs mee.
landmijnen olijven enz
gr jordi en martine -
21 Juni 2006 - 19:09
Dion:
Lekker hey zo door die landen toeren! Geniet er vooral van! Groeten uit Eijsden! -
21 Juni 2006 - 19:11
Abi:
hee man egt vet daar wat jij zegt ik zou er zelf we bij willen zij hendig ruig
21 Juni 2006 - 19:13
Abi:
hjee zet je er geen fotos op dat zal wel leuk zijn kunnen we zien hoe het daar uit ziet
22 Juni 2006 - 08:22
FrankL:
Zijn je klabossen afgeschudt tijdens de aardbeving? -
22 Juni 2006 - 10:18
Bram C:
hey scrijftechnicus je had roman schrijver moeten worden. Het klopt wel zo he echt een vacantie voor jou en ik hier maar in dit saaie land zitten. Kijk de volgende keer eens naar de kaart kun je de gereden route aangeven. -
22 Juni 2006 - 11:04
Kim:
Hoorde van Bram dat je te volgen was op internet, duz ik lees mee, ben erg nieuwschierig naar je volgende avonturen
x Kim -
22 Juni 2006 - 12:39
Dennis:
He Marco
Harstikke leuk al die reisinfo.Kunnen we hier ook mee genieten, maar doe dat zelf vooral het meest.
Groetjes Dennis -
22 Juni 2006 - 18:13
Frank D:
Hoi Marco, bronk is voorbij enne waarschijnlijk net zo heet als bij jou.
gr. Frank D -
22 Juni 2006 - 18:48
Bram S....:
hey hey marco
Echt tegek om zo je reis ervaringen te lezen.... ga zo door!!! Maar kom maar wel heel terug....
veel succes
grt Bram S -
23 Juni 2006 - 08:50
Tino:
Hey Marco,
Geweldig leuk om te lezen wat je allemaal beleefd daar onderweg!
Maar je hebt toch wel een foto genomen van die Guzzi zonder bagagerek!!!
Groetjes Tino -
23 Juni 2006 - 14:21
Luc B:
Hey Marco,
Schitterend verhaal. Geniet er maar lekker van en hou 'm tussen de lijnen. (als die er al zijn)
Garoete
Luc B -
23 Juni 2006 - 15:00
Daan:
He Marco, wie zei nou dat jij niet kunt schrijven. Mooie verhalen toch, we genieten er enorm van. Amuseer je en tot het volgende bericht.
Succes, D&D&M&S -
23 Juni 2006 - 15:50
Boetske:
Hey Marco
Als je de weg niet meer weet moet je Martin bellen.
Dee wit nog waol een wegske!!! -
24 Juni 2006 - 00:13
PP:
Schitterd wat ben jij aan het genieten , laat gaan zo het komt wel goed. Ook al ben je af en toe de weg kwijt, daardoor kom je op de mooiste plaatsen. En die BMW brengt jou overal naar toe. -
24 Juni 2006 - 14:48
Ron:
Huuuuh, pas maar op!
Straks maak je ook nog een tsunami mee. -
24 Juni 2006 - 16:58
Tonny:
wel spannend he wat jij allemaal meemaakt,het is wel leuk om dit allemaal te lezen
groetjes tonny -
24 Juni 2006 - 18:32
Johnny En Marjo:
Hoi Marco
Pech met de motor?
Bij ons in de garage staat
er nog een.
Kom hem maar halen.
Fijne vakantie gewenst.
Johnny en Marjo -
25 Juni 2006 - 17:59
Eline:
Heey marco!
Wat een ervaringen al allemaal! Ik blijf je volgen... Veel succes nog daar en geniet er maar van!
Groetjes x Eline -
25 Juni 2006 - 18:56
Stefan En Hannelore En Kids:
Heel veel plezier daarzo en geniet er maar van. Doe je wel voorzichtig en zorg dat je weer heelhuids terugkomt. Groetjes oet Groesselt. -
26 Juni 2006 - 18:48
Andre:
leuk je zo te volgen,print het uit en laat het opa en oma lezen.dat vinden ze gewelg en het doet ze goed.ze snapen erallen niets van dat dit kan via internet.pasop je zelf,geniet er van ome andre -
27 Juni 2006 - 16:33
Wilfred:
He co alles kits ook wij volgen je reis, kijk uit en de groeten Wil -
27 Juni 2006 - 16:42
Je Nichje Meagan:
heey stoere gozer....
hoesty er mee met jou en de reis...???
wat heb ik nou gelezen ben je de weg een beetje kwijt niet zoveel zuipen... whaah
wij hebben nog wel een bosatlas liggen kom hem maar evies halen whaha
he de groeten van je nichie meagan -
27 Juni 2006 - 18:22
Kevin:
Moahge.
leuk verhaale en nog veel plezier. -
29 Juni 2006 - 09:31
Maud:
Hey Marco,wat een fantastisch verslag! Leuk dat je ons allemaal mee laat genieten.Ik lees het met veel plezier.In vergelijking met jouw reis gebeurt er hier bar weinig.Geniet er maar van.De Griekse meisjes zijn wel mooi.Oppassen!!Jij met je mooie haardos moet wel opletten.Het is maar goed dat je door de landen heen vliegt!Hou je ijzer maar goed op de weg.Met veel plezier lees ik weer je volgende verslag!!Groetjes Maud -
02 Juli 2006 - 11:03
Dierendokter:
hey, zoon van je vader en moeder,
boven op een berg kijken naar de sterren. Wat zal de toekomst voor jou brengen? Ga op tocht en gij zult het tegenkomen.
Veel plezier verder en houdt het heel!
Groetjes uit Woudenberg. -
02 Juli 2006 - 12:49
Leony:
ja sinds vandaag lezen we in Honselersdijk ook je verhalen.
fijne reis verder. -
06 Juli 2006 - 19:19
Sammy-jo:
eej marco mooie fotos bloj dat je goed aangekomen bent groetjes sammy-jo sabine jacky steve x--x--x -
21 September 2006 - 15:56
Oma Leeksma:
Hallo Marco
Hoe gaat het met jou ? Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag. Ook de groetjes van Opa hoor. En hoop je weer gouw terug te zien.
Groetjes Opa en Oma -
26 September 2006 - 20:11
A Persoon:
Hoi Marco
We proberen nogmaals een berichtje te sturen. Als eerste gefeliciteerd met je verjaardag. We hebben er een genomen op je gezondheid. Hoop dat je ut leuk hebt. Geniet ervan tot mails André en Paula en kids