volle gas
10 Juli 2006 | Turkije, Ankara
nu ben ik eindelijk in turkye slecht begin gehad noodweer met stootwinden en windrukken om gek van te worden.ben de grens in kipoi over gegaan en dat heeft wel 2 uur geduurd want het was net 12 uur en dus hadden de mensen van het kantoor waar ik als enige een visa moest halen terwijl de rest wel door mocht. waarschijnlijk omdat dat allemaal turken waren ze hadden wel allemaal een duıts nederlands of frans nummerbord maar hun paspoort was turks .en de paspoorten van die tien kinderen achterin waarschijnlijk ook. uiteindelijk vier stempels later turkye! toch al duıdelijk het land waar europa ophoud. naar cannakalegereden daar met pomd over naar het fort van troy de film was beter .op een grasveld met een gat ın de grond om te scheite mn tend op gezet .volgende dag door allemaal boeren dorpjes verder gereden totdat zo n strondboer een of ander goedje op de weg gegooid had .spekglad gleed ik daar van links naar rechts 200m verder langs de weg tot stilstand .staan die liu je aan te gapen alsof je uit de lucht komt gevallen.s avonds weer campıng gevonden waar ık de eerste klant was sinds 20 jaar zo zag het uit .maar dat zijn vaak wel de leukste plekjes.voor het eerst spagetti gemaakt dat was geen suxes water was op dus dan maar met ice thea half flesje tabasco dr bij klaar. heb de pan weg gegooit wand die zooi kreeg ik nooit meer schoon 2cm dikke zwarte drap.
de ruines zijn hier wel mooier als in greec .hier staat tenminste nog wat overijnd. volgende dag naar pamukkale waar ze warmwaterbronnen hebben best mooi al die lui met hun zweetvoeten in dat water.al dıe rotsen waren spierwit heel appard maar erg veel toeristen en dan ruiken die turken geld en worden ze lastig.verder naarkekova adasi gereden .klein vissersdorp met een gezonke stad kwam ik later achter.overal staan graftombes op straat in de tuin echt vreemd wat je allemaal met graftombes kunt doen.over het algemeen worden ze gebruikt om afval in te verbranden.voor 3.50 mn tend opgezet bij een thee huis .heel leuk dorp.volgende dag weer verder want ik heb haast .de visa voor pakistan loopt 11 aug. af dus daar wil ik zo snel mogenlijk heen.ben de kust verder gevolgd die vroeger best mooi was denk ik maar nu bezaait is met hotels en resorts.vreselijke dag ook nergens meer een camping te vinden.achter alanya zag ik het niet meer zitten en net toen ik bij een duur hotel wou aanbellen zag ik 100m verder een bordje camping.JİPPY marco de gelukkige. daar toch even tot rust moeten komen dus hele dach op strand gehange met een engelsman die onderweg was naar israel waar zn dochter woond die ieder moment kon bevallen.echt een ruige vent .prettig gestoord en duidelijk last van adhd.van alanya naaranamur en verder landinwaarts naarermenek en konya.daar een hotel gevonden.dit was een mooie weg eerst bergen daarna tarwevelden zover je kon kijke.met oude dorskasten ensoms nog met ezels waren ze aan het werk. in konya kost een broodje kebab maar 0.75 cent dus dit word het eindpunt van de reis.
deze stad is een soort bedevaart oord iedereen dringen om die heilige zn kist te zien en te kussen.wel aardige lui die turken het enige is ze denken alleen maar aan geld
wat kost die motor?
hoeveel kost zo n reis?
wat doe je voor werk?
en als ik zeg hoefsmid krijgen ze medelijden .ze dachten zeker dat ik bankdirecteur was.
en wat ik niet begrijp is als het toch zo n arme jongens zijn ze wel allemaal de hele dag met een sigaret in de mond lopen. als ze dat zouden laten konden ze over 5 jaar ook de wereld rond.nu zit ik in cappadocia .leuk plaatsje met huisjes in rare puntige rotsjes .gule gule uit turky
wat kost die motor?
hoeveel kost zo n reis?
wat doe je voor werk?
10 Juli 2006 - 19:19
Daan:
He marco, dit maal een beetje rustiger aan gedaan zie ik. Jammer van die pan, ach ja, als je weer terug bent heb je de kunst van het koken wel onder de knie. Waren de broodjes kebab net zo groot en lekker als hier?
Veel succes verder..
DDMS -
10 Juli 2006 - 20:24
Jordi:
he marco, ik heb nog wel een oude legerhelm ergens liggen.daar kun je ook in koken.
als jij bankdirecteur bent dan stop ik mijn geld wel weer in een sok
dat is veiliger.
gr jordi -
11 Juli 2006 - 07:07
Frank:
Hey Marco, volgende keer eerst maar een slipcursus bij je neef?
Mooi foto's hoor. -
11 Juli 2006 - 17:53
Domo:
laat die andere maar commentaar geven op je kookkunsten.
jij hebt kebab voor 75cent en geweldige dingen gezien zoals zweetvoeten.
11 Juli 2006 - 19:12
Wil:
He Co hartstikke gaaf wat je allemaal meemaak Maak ook eens een paar foto's van jezelf? dan kan ik die aan oma en opa laten zien.
Opa en oma denken elke dag aan je,en bij deze doe ik je de groeten namens opa en omie verder een goede rijs
gr. wilfred -
11 Juli 2006 - 20:22
Bram .S:
hey marco...
alles gaat zijn gangetje wel zo te horen... hier gaat ook als wel oke... Ik heb vandaag samen met bram cup een tongpiercing laten zetten, voelt nog raar.. maar wel cool
(maar dat had je al gehoord, dat we dat van plan waren)
grt en hou ons op de hoogte.. ook over het mooie schoon wat je allemaal tegen komt.....?? -
13 Juli 2006 - 06:19
Wottie:
Hey Marco,
Je Turks is al goed ontwikkeld. -
13 Juli 2006 - 13:54
Bram C:
ha marcus god mil jaar jammer dat de bmw nu alweer stuk is. Mijn tong voelt nu ook stuk aan maar ja komt wel goed.Wel jammer van india moeten we kijken waar je bent in de herft vac. groete b