ik en motoren.dat moet kapot
16 Juli 2006 | Turkije, Adana
sorry van het laatste verslag.ik schaam me dood voor de spelling en ik was hele stukken vergeten. dat komt ook door die rare toetseborden en haastige spoed.....
ik ben ook geen harry mulisch maar hoefsmid.
cappadocia was heel appart ben ook nog in een ondergrondse stad geweest allemaal kleine gangetjes en kamertjes tot wel 10 verdiepingen diep. hadden ze er net 2 bussen japaners gedropt en leek het net de efteling met al die kabouters. en dan was ik lange jan tussen al die freggels in de freggelgrot.
ben flink gaan rijden want aan turkye komt geen end.ben gestrand voor elazig.daar in een perzikplantage mn tent op gezet en zo n boom geplundert.volgende dag door die hitte verder naar tatvan aan het van meer meteen een hotel gevonden voor 7.50 en om 14 uur in slaap gevalle helemaal kapot.turkye is mooi maar nu erg warm en de wind daar word je gek van .altijd van links voor dus mn neus staat nu onder mn rechter oog en ik ben doof van links.s avonds door het stadje gelopen en om de 50m moet je thee drinken.de kinderen krijgen engels op school en dat laten ze weten ook.how are you? whats youre name? where are you from?
uit eten helemaal ziek gegeten in de kabab voor 2 euro .ik ga niet meer naar de supermarkt want uiteten is goedkoper.
ook nog dollars gepind want die hebben ze graag in iran.stonden daar twee sigeunermeisjes zakdoekjes te verkopen naast de pinautomaat .pleace pleace? ik zeg ik heb geen geld en tegelijkertijd trek ik 800 dollar uit de muur.die meisjes hun ogen begonnen meteen te stralen .zijn ze nog achter me aan naar de motor gelopen. maar toen ik starte en ze lachend aan keek wisten ze dat ik niks kocht.WAT BEN İK GEMEEN GRHA GRHA GRHA!!!
de volgende dag begon het avontuur pas echt. vlak naast de stad licht een grote berg met een vulkaanisch meer er bovenop.voor ik de berg ging verkennen nog olie ververst bij een fietswinkel want dat is het enige wat ze daar hebben. thee gedronken en brood gekregen en toen vertrokken .bijna boven begint de motor toch niet rare geluiden te maken tot op een gegeven moment ik niet meer verder durfde. volgens de kaart liep de weg in een lus dus ik rustig verder getuft.de weg werd steets slechter en veranderde in mul zand op sommige stukken.
in de verte een grote kudde geiten en nergens een herder te zien maar wel twee honden. die twee kwamen rechtstreeks van een weerwolfhorrorfilmset en ik ben niet snel bang maar nu scheet ik bagger.met een kapotte motor door het mulle zand en twee gigantische honden achter me aan. ze hadden zelfs halsbanden aan met ijzere punten er aan dat verwacht je niet bij een schapen kudde.gelukkig werd de weg even beter en kon ik ze af schudden.tijdje door gereden tot ik een jeep tegen kwam met studenten uit syrie die wisten te vertellen dat de weg dood liep.jippy zelfde weg trug langs die honden maar gelukkig waren ze nu minder geintreseerd in mensen vlees.ik weet zeker dat die herder was opgegeten door zn eige honden.ook de mensen uit syrie waren het met me eens dat deze honden van een andere planeet kwamen.
de berg af gerold tot bij een pompstation begin dan maar eens uit te leggen wat het probleem is in het turks .die gast achterop de motor en samen naar een kleine auto garage gereden .allemaal jonge gasten ik was duidelijk de oudste.na veel blabla er toch achter gekomen dat we het hier niet konden repareren .het is waarschijnlijk de versnellingsbak of de cardanas. gelukkig ben ik lid van de anwb en die dus gebeld. de hele dach in de garage gewacht op andwoord en ondertussen veel vrienden gemaakt met die koerden hier.geweldige lui de grootste lol en iedereen op de foto.s avonds op familiebezoek bij die mensen thuis.de eigenaar van de garage even oud als ik heefd rood haar en zn zoontje ook dat was lachen tussen al die zwartjoekels.
de volgende dach werd ik opgehaald door een vrachtautotje maar eerst moest de motor om de een of andere reden in een houte krat dus eerst naar de timmerman.daar hele morgen gezeten thee drinken met de jonge man die me kwam halen.ook hij is even oud en ik kan goed met hem op schieten.zijn nog naar de moskee geweest.ook nog op een jawa 350cc rond gescheurd das ook een hele ervaring zonder remmen.motor in de krat en op naar volgend dorp waar we ook weer de hele middag thee drinken.ze hadden een beter idee want vanavond kwam een touringcarbus naar adana en daar moest ik heen .die motor paste s avonds natuurlijk nooit in die bus en ik had dus 5 min. om mijn motor uit elkaar te halen en er waren 30 turken die me wel wilden helpen .allemaal goed duidelijk gemaakt dat ik degene was die dat zou doen .wielen er af koffers scherm en ook de tank want die moest leeg zijn.zag ik ineens mn tank er vandoor gaan want eidereen wou die benzine wel hebbe.
hele nacht in bus 13 uur later in adana motor weer in elkaar gezet.mn goede vriend de koerd had een pickup vrachtautotje geregeld die me naar het bnw servisepunt 20km verder zou brengen.met 8 man motor er in getild en rijden maar.de chauffeur was nog een jonge gast en reed als koentje geurten .levens gevaarlijk en bij de laatste bocht hield ik de motor niet meer en viel hij om.nu was ik echt pissig er lagen vuilniszakken met brood achter in de laadbak en die heb ik naar voren op de voorruit gegooid .hij stoppen en ik hem goed verrot gescholden ik had het even gehad met die turken.ze hebben het druk in de garage dus dat gaat nog wel even duren voor ik hier weg ben .ook alle onderdelen moeten besteld worden. uit verveling ben ik dit verslag maar gaan schrijven wat moet je anders in die hitte hier .foto s komen de volgende keer .tot ziens
ik ben ook geen harry mulisch maar hoefsmid.
16 Juli 2006 - 14:42
Ron:
hey, het zit je niet mee.
die turken zijn ook nooit te vertrouwen.
heb je er als soms een beslagen?
Gr. Ron -
16 Juli 2006 - 15:55
Jordi:
hebben ze je tankdop niet gepikt?
er zitten in nederland al turken genoeg,ik dacht dat in turkije geen turken meer woonden.
16 Juli 2006 - 16:13
Ellen:
He Marco!
ook hier in Slagharen lezen we je verslagen hoor!;) veel succes nog!;)
Ellen -
16 Juli 2006 - 17:06
Emmy En Frank:
Zeg theeleut. We zijn benieuwd naar die foto's. Nu je toch moet wachten kun je ook aan je spelling werken, die is nog steeds niet helemaal zoals het moet. We kunnen niet wachten op de foto's, vooral van die schoothondjes. -
16 Juli 2006 - 17:38
Bram S:
Live is'nt fare.. but you will get over it..!!
EEn paar tegen slagen.. maar je komt wel ergens... Je maakt ons in iedergeval lekker jaloers met je Reis.
Ik ben benieuw naar je foto's..?
Have fun Marcus
grt Bram S
16 Juli 2006 - 18:21
John/danielle:
Shit man. Niet alles is te plannen. Kop op, laat de anwb maar het werk doen. Enjoy the ride. -
17 Juli 2006 - 05:59
Daan:
Hoi Marco,
Weer een mooi verhaal, ik hoop dat je alles gerepareerd krijgt en weer verder kunt. Nu kun je wel eens rondkijken of er mooie turkse vrouwen en zo zijn ;). Die foto's wil ik trouwens ook wel graag zien de volgende keer. Veel succes en tot het volgende bericht.
Daniel. -
17 Juli 2006 - 14:22
Jim:
het schiet ook niet op zo, je kan beter een paard pakken ipv een motor
veel succes -
18 Juli 2006 - 09:36
Monique:
Vervelen doe je je niet, hoop wel dat je nog heel thuis komt. Niet dat je een wiel voorbij komt bij het afdalen van een heuvel. Die zul je warschijnlijk nog genoeg tegenkomen.
Groeten en tot snelles -
18 Juli 2006 - 11:35
Ivan En Liselot:
jammer dat je pech hebt... had je ook maar met een honda moeten gaan...wij genieten van je verhaaltjes, maak je maar niet druk om de spelling, je schrijft nog altijd beter dan al die turken hier...
groeten, en let op voor weerwolven... -
18 Juli 2006 - 13:01
Noel.:
hoy jong,je doet het goed hoor ik, beter als de moter maar dat houd het levend.
groetjes noel enallen.ps
blijf weg uit israel en libanon siriey daar rommelt het nu.
19 Juli 2006 - 16:34
Wottie:
Hey Marco,
Ruil die BMW in voor een paard, ezel, kameel of ....... een Guzzi. -
19 Juli 2006 - 17:29
Stefan En De Rest:
Een bmw is misschien zo gek nog niet maar een paard is toch ook niet alles hoor. Doe voorzichtig en geniet van je rust -
19 Juli 2006 - 20:52
K!MM:
jow marco
wıj zıtten ook nog ın turkenland
kom anders gezellıg avondje stappuh hıerow
whahaha
Groetjes Brıtt en Kım -
19 Juli 2006 - 22:06
De Patjes:
Ja, vond het gisteren wel leuk, ff lekker bijgekletst op msn. Maar dit is wel lache ja.
Jou kennende, doe je dat gelukkig ook nog. Afganistan zal nu wel niet meer lukken voor 11 augustus, is wel jammer. Was de kebap trouwens ook te eten daar? Hou je taai en nog een mooie reis. Ook krijg je de groetjes van Pa, die volgt je nu ook op "waarbenjij.nu" Tot laterzzzzz!!! Groetjes, Patrick en Patricia. (H)